logo

Søk

Du er her:

Sommerhilsen fra Barns sosiale utvikling

Tusen takk og god sommer!

Sommerferien står for døren og vi ønsker å takke alle barn, foreldre, rektorer og lærere for alt godt samarbeid gjennom dette skoleåret. Stor takk til alle dere som har bidratt til datainnsamlingen i denne krevende tiden vi har stått i – både gjennom det «vanlige» spørreskjemaet og gjennom det ekstra Koronaskjemaet. Nå venter en velfortjent ferie. 

Vi har akkurat lagt bak oss et skoleår der den siste halvdelen ikke ble som forventet. En uvanlig vår der skolene og mye av samfunnet har vært stengt ned, og der vi har måttet holde fysisk avstand til hverandre. For mange har dette vært en krevende tid fylt med usikkerhet og savn. Men det har også vært en tid som kanskje har ført oss nærmere hverandre. Nå er de fleste av oss heldigvis mer eller mindre tilbake til vante forhold der vi igjen kan glede oss over små og store ting i hverdagen. Selv om det fortsatt knytter seg usikkerhet til hvordan koronasituasjonen vil utvikle seg framover, får vi ta med oss de positive erfaringene vi har fått fra denne tiden. Mange barnefamilier har måttet ta nye grep for å få den nye hverdagen til å gå opp, og kanskje det har gitt noen gode muligheter til å tenke nytt. Til høsten fortsetter nok også mange skoler med mer regelmessig uteskole og mer arbeid i «digitale klasserom». Utrullingen av ulike digitale plattformer og verktøy har ført mange skoler flere år frem i tid. Det har gitt nye muligheter for både foreldre, barn og lærere når det gjelder læring, tilgjengelighet og tilpasning.

Hva skjer høsten 2020?

Rett over sommerferien starter vi arbeidet med å kvalitetssikre alle spørreskjemaene som dere har sendt oss enten elektronisk eller per papir. Vi vil i første omgang prioritere å ferdigstille dataene fra Koronastudien. Så snart dette er gjennomført vil forskerne dykke ned i datamaterialet for å finne mer ut av hvordan dere opplevde denne våren. Hva var utfordrende, hvordan fungerte det for barna og for familien å ha hjemmeskole, og hva gjorde dere for å mestre situasjonen? Vi er spente på resultatene, og vil dele kunnskapen med dere etter hvert som den fremkommer.

Nå er det sommer og ferietid, og en velfortjent og etterlengtet pause for oss alle. Det gjenstår å se hvordan høsten utvikler seg. Koronasituasjonen er stadig i endring, og retningslinjene fra myndighetene oppdateres fortløpende. Det som er sikkert er at de eldste barna i prosjektet begynner i 9. klasse etter ferien, at de nest eldste begynner på ungdomsskolen, og at de yngste barna starter opp sitt siste år på barneskolen. Om ikke lenge er alle tenåringer. Tiden flyr!

Igjen, en stor takk til alle dere som har besvart spørreskjemaene! Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom dere lurer på noe.

Vi ønsker dere alle en herlig sommer!

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

 

NUBU – Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge AS

Essendrops gate 3
Postboks 7053 Majorstuen
0306 Oslo


Tlf: 23 20 58 00
Epost: post@nubu.no

Organisasjonsnummer: 985.638.187.
Elektronisk faktura: Invoice.907386@vismabpo.no
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 

Nettredaktør: Ida Viksveen Larsen. Ansvarlig redaktør: Kristine Amlund Hagen. ©2022 | Personvern og informasjonskapsler.