logo

Søk

Du er her:

Sommerhilsen

Sommerferien er rett rundt hjørnet, men først har vi informasjon og en hilsen fra utlandet til dere.

Foto: Illustrasjonsbilde Colourbox.Etter en rekordvarm maimåned for store deler av Øst-Norge, kan vi nå se fram mot skoleslutt og ferietid. Enten den skal tilbringes på hytta, i hjemlige omgivelser, eller også i utlandet, blir det muligheter for roligere dager sammen med familie og venner. Som dere kanskje har fått med dere, fikk Barns sosiale utvikling nylig innvilget midler fra Norges forskningsråd til å videreføre prosjektet i fem nye år. Vi er utrolig glade for at vi har fått denne muligheten til å følge barna inn i den viktige ungdomsalderen. Den formelle oppstarten for prosjektet vil være 1. september, og vi vil gi dere nærmere informasjon om det videre forløpet etter sommeren. 

I forbindelse med videreføringen av Barns sosiale utvikling vil vi gjerne ha oppdatert kontaktinformasjon fra dere. Dersom familien din har flyttet, byttet e-postadresse eller telefonnummer er det flott om dere kan sende en e-post til prosjektkoordinator Görel Bringedal: g.e.bringedal@nubu.no. 

Vi gleder oss til det videre arbeidet med Barns sosiale utvikling! Enn så lenge ønsker vi dere en riktig god sommer! 

Hilsen fra Harvard

I forrige Nytt fra Barns sosiale utvikling fortalte vi om at Tone Hermansen fikk innvilget midler til to kortere utenlandsopphold ved Harvard University i USA. Hermansen er forsker i prosjektet Children’s Information Seeking (ChInfoSeek), der de studerer utviklingen av barns informasjonssøkingsstrategier og hvilken betydning disse strategiene har for barns læring.

−  Det er utrolig inspirerende å kunne delta og få innblikk i et så sterkt fagmiljø som det vi finner her, forteller Hermansen entusiastisk, etter snart tre måneder ved Harvard. Hun oppholder seg i USA sammen med prosjektleder Imac Maria Zambrana, som har vært gjesteforsker ved samme sted i snart ett år.

Inspirerende opphold: Både Tone Hermansen og Imac Zambrana har fått mye faglig påfyll ut av oppholdet ved harvard. Foto: Professor Meredith Rowe.– Det har vært et svært nyttig og lærerikt år. Sammen med noen av våre samarbeidspartnere har vi blant annet deltatt på en forskningskonferanse i Portland, der vi fikk presentert og diskutert funnene våre med andre forskere innenfor dette fagfeltet. Vi har også publisert en litteraturoppsummering om barns evne til å stille spørsmål, sier Zambrana.

I året som snart har gått, har Zambrana og forskerkollegene fra Harvard og Boston University også ferdigstilt en ny runde med koding av en av samspillsituasjonene fra Barns sosiale utvikling som ble gjennomført da barna var to år gamle. Videre har de arbeidet med å skrive om dette til en forskningsartikkel, og de har også fulgt opp Hermansens arbeid med ny datainnsamling hjemme i Norge.

–  Jeg ser at dette samarbeidet har stor betydning for kvaliteten på det arbeidet vi gjør i prosjektet, og er derfor svært takknemlig for at vi har fått denne muligheten, avslutter Zambrana. 

Hermansen er enig, og ser allerede nå fram til neste opphold ved Harvard, som vil finne sted våren 2019.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

 
 

NUBU – Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge AS

Essendrops gate 3
Postboks 7053 Majorstuen

0306 Oslo, Tlf: 23 20 58 00
post@nubu.no

Aktuelt
Om oss
Kurs og konferanser

Våre nettsteder

www.nubu.no
www.pmto.no
www.swis.no
 

Nettredaktør: Inger-Hege Utgarden. Ansvarlig redaktør: Kristine Amlund Hagen. ©2020 | Personvern