logo

Søk

Du er her:

Fagseminar om barnehageforskning

Årets seminar for longitudinelle forskningsprosjekter i barnehagen ble avholdt på Universitetet i Stavanger. Og flere av våre barnehageforskere var selvsagt der!

 

Initiativet til denne kunnskapsutvekslingen for norske longitudinelle forskningsprosjekter i barnehagen startet ved HiOA, og er nok takket være det store forskningsprosjektet som ledes derfra: GoBaN =Gode barnehager for barn i NorgeGoBaN er Norges største forskningsprosjekt på barnehagefeltet. Målet er å undersøke hvordan norske barnehager påvirker barnehagebarn, hva som kjennetegner en god barnehage, og hva som påvirker barnas trivsel og utvikling.

Forrige år tok vi her på senteret opp handsken og arrangerte denne seminardagen. Da med hovedsaklig avanserte metodiske tilnærminger til longitudinell barnehageforskning på agendaen.

Denne høsten inviterte kolleger fra Universitetet i Stavanger til det årlige fagseminaret om barnehageforskning. Dekan Elaine Munthe hilset velkommen og deretter fulgte totalt 8 ulike presentasjoner i løpet av denne fagdagen. Og våre BONDS-forskere var selvfølgelig på plass. Imac Zambranas presentasjon hadde tittelen: "Barn med eksternaliserende problem atferd og førskoleaktiviteter i barnehagen". Og Luisa Ribeiro presenterte "Betydningene av jevnaldrende for aggresjonsutvikling i barnehagen".

Andre presentatører og temaer var:

  •  Ingunn Størksen, UiS: Agderprosjektet –erfaringer fram til nå.
  • Sigrid Blömeke, UiO på vegne av forskningsgruppene KomMa og ProKomma (Berlin, Tyskland): Longitudinelle studier om barnehagelærerutdanning i Tyskland.
  • Thomas Gisholt, BLD: Mellom ideologi og evidens – utvikling og anvendelse av kunnskap om utsatte barn.
  • Elisabeth Bjørnestad og Maren Hegna  HiOA: En alternativ skåringsmetode til ITERS-R – er det mulig?
  • Thormod Idsø, UiS: Hvor mange vekstkurver trenger jeg? Om latent growth models og growth mixture models.
  • Elisabeth Brekke Stangeland, UiS: Stavangerprosjektet – språk og sosial kompetanse.

På slutten av dagen ble det bestemt at neste høst avholdes 2017 konferansen i Bodø og det gleder vi oss til!

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

 

NUBU – Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge AS

Essendrops gate 3
Postboks 7053 Majorstuen
0306 Oslo


Tlf: 23 20 58 00
Epost: post@nubu.no

Organisasjonsnummer: 985.638.187.
Elektronisk faktura: Invoice.907386@vismabpo.no
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 

Nettredaktør: Ida Viksveen Larsen. Ansvarlig redaktør: Kristine Amlund Hagen. ©2022 | Personvern og informasjonskapsler.