logo

Søk

Du er her:

Fagdag for skolene i Buskerud

Fredag 23. januar ble det for tredje år på rad arrangert fagdag i Drammen for lærere, rektorer og kontaktpersoner som bidrar til prosjektet Barns sosiale utvikling. Årets tema var "Forebygging av atferdsproblemer - forskning og praksis".

   

                                                                                                                                             

Det var mange av våre deltakende skoler i Buskerud som benyttet anledningen til å komme til 2015 års fagdag i regi av Atferdssenteret i Utviklingsbasens flotte lokaler. Det var fire veldig engasjerte foredragsholdere som holdt interesset oppe under dagen.

Prosjektets egne forskere, Ane Nærde og Henrik Daae Zachrisson begynte fagdagen med å presentere foreløpige funn fra Barns sosiale utvikling om overgangen fra barnehage til skole.

Virkningsfull forebygging av atferdsproblemer i grunnskolen – hva sier forskningen? Hvordan få forebyggende tiltak til å virke optimalt på din skole? Skoleforsker og fagbokforfatter Mari-Anne Sørlie satte i sitt foredrag søkelyset mot det faktum at atferdsproblemer er en stor utfordring for mange norske skoler. Med utgangspunkt i norsk og internasjonal skoleforskning løftet hun fram kjennetegn ved de mest virkningsfulle måtene skolene kan forebygge slike elevproblemer på.

Spesialrådgiver og lærer Frode Heiestad var foredragsholder under den siste og praksisrettede delen av fagdagen.Temaet i denne sesjonen var klasseledelse: Hva virker og hvordan gjør vi det? Innholdet var praktisk og rettet mot det som lærere opplever daglig i klasserommet.

Vi takker alle lærere, rektorer og kontaktpersoner for innsatsen så langt, og kommer tilbake til høsten igjen med neste omgang spørreskjemaer der vi trenger deres gode innsats igjen!

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

 
 

NUBU – Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge AS

Essendrops gate 3
Postboks 7053 Majorstuen

0306 Oslo, Tlf: 23 20 58 00
post@nubu.no

Aktuelt
Om oss
Kurs og konferanser

Våre nettsteder

www.nubu.no
www.pmto.no
www.swis.no
 

Nettredaktør: Inger-Hege Utgarden. Ansvarlig redaktør: Kristine Amlund Hagen. ©2020 | Personvern